Полезни съвети към бъдещи уеб дизайнери

Съвети за успешни уеб дизайнери

Уеб дизайнът и изработката на сайт не са за всеки, но се отплаща изключително добре на тези, които се занимават с него. Затова въпросът „Как да стана уеб дизайнер“ тормози не малко хора. Установяването като водещ уеб дизайнер със сигурност не е лесно, защото процесът исисква изключително голяма отдаденост към всеки аспект от сферата. Добрият уеб сайт дизайнер е запознат с последните тенденции на пазара и се стреми към иновации докато в същото време изработва все по-продуктивни решения.

Целта на този пост е да ви покаже пътя към успешния уеб дизайнер, в който искате да се превърнете, с няколко прости но важни съвета. Ето няколко изключително важни умения, които да придобиете:

Фотошоп логоPhotoshop

Photoshop е един от най-популярните инструменти за уеб дизайн. Затова и големите компании търсят програмисти, които са усвоили работата с него. Много успешни front-end програмисти знаят как да извлекат най-добрите графики от няколко PSD файла.

Дизайн с HTML и CSS

HTML5 и CSS3 кодовеДизайнът с HTML и CSS има за цел да прехвърли статичните Photoshop файловете към динамичните браузъри. Затова, преди всичко трябва да се научите как да програмирате, използвайки HTML и CSS кодове.

CSS Frameworks

Bootstrap LogoТова са така наречените „скелети“ или платформи, които улесняват уеб дизайнера. Някои известни платформи като Foundation и Bootstrap могат да ви помогнат да постигнете резултатите, които искате. Този тип платформи са доказали, че са изключително полезни за уеб дизайнерите, особено когато става въпроси за изработването на уеб приложения.

Избор на правилна цветова схема

Цветова палитраНикога не копирайте цветовите схеми на други уеб дизйанери. Освен, че не е колегиално, това може да ви коства и няколко съдебни дела за интелектуална собственост. Изборът на правилната цветова схема изисква обширно онлайн проучване, което включва анализ на потребителите и техните предпочитания в нишата на дадения проект, както и някои основни цветови техники за внушения.

Изберете респонсив дизайн

Различни устройства за дизайнСветът е мобилен. Уеб сайтове, които не могат да се адаптират към устройства с по-малки екрани, бързо отблъскват потребителите си. Респонсив дизайнът се отличава с характеристиката да се „пренарежда“ в зависимост от устройството и браузъра, от които е отворен дадения уеб сайт. Така, потребителят получава индивидуално преживяване, като по-лесно четене и навигиране из този уеб сайт.

Промотирайте работата и себе си

Промотирането ще извади на показ вашата работа и знания с цел да бъдете намерен от тези, които търсят уеб дизайнери. Ето някои идеи, които да ви помогнат да кажете на света, че сте готов да поемете уеб дизайн проекти:

Портфолио

Уеб портфолио на проектитеНяма нищо по-добро от едно добре направено портфолио, за да покажете на какво сте способни. Създайте такова със собствените си проекти, което да показвате пред бъдещите си клиенти или работодатели. Ако все още не сте се занимавали с кой знае какви проекти, с които да се гордеете, то помислете добре на кои умения трябва да наблегнете. Така, усъвършенствайки себе си, ще можете да създадете проект, който е достоен за бъдещото ви портфолио.

Социални мрежи

Социални медииFacebook, LinkedIn, Twitter, Instagram, Pinterest… и много други. Ефективното използване на социалние мрежи е един от най-добрите начини за създаване на връзки с бъдещи клиенти или работодатели. Без значение коя платформа сте си избрали, обърнете внимание на профила си – той трябва да е попълнен, но изчистен и грабващ вниманието. Той трябва да отразява работата ви по най-добрия начин и да ви продава.

Референции

Ако имате проекти, които се изпълнили за клиенти или работодатели, то включете имената и контактите им към портфолиото си. Голяма част от потенциалните ви клиенти разглеждат какво сте направили за други хора преди да се свържат с вас. А някои от тях даже се свързват с тях, за да получат отзиви за работата им с вас.

В заключение, уеб дизайнът със сигурност не е за всеки. Тази професия, освен доза креативност, изисква и изключително много умения и отдаденост в развитието им, за да сте конкурентоспособен и успешен в тази професия.

Търсиш добър уеб дизайнер?

Свържи се с нас и попитай за индивидуална цена на изработка на твоят уеб сайт или онлайн магазин

Поискай оферта

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*