Изработване на мобилна версия за уеб сайт

Бъди в крак с мобилните технологии с адаптивния дизайн на твоя уеб сайт

mobile-usage
70% от българите, използващи интернет, търсят информация и решения за техните проблеми онлайн. Голяма част от тях и пазаруват от електронни магазини. Към тази нарастваща тенденция добавяме и постоянно нарастващия дял на мобилните устройства, използвани за намиране на информация и пазаруване онлайн.

Бъди в крак с тенденциите с респонсив или адаптивен дизайн

Вероятно вече знаеш, че успехът в бизнеса до голяма степен се дължи на стабилно онлайн присъствие. Ние знаем, че добре оптимизираният и функционален уеб сайт осигурява неограничени възможности за привличане на нови клиенти. С навлизането на мобилните технологии като водещи устройства за намиране на информация и пазаруване онлайн, дизайнът, който се адаптира към екрани с всякакъв размер, става задължителен. Така, твоят уеб сайт или онлайн магазин ще достигне до още повече потенциални клиенти, генерирайки ви още повече печалби. Ето малко повече информация относно различните видове мобилни версии:

Адаптивен дизайн

Този вид уеб дизайн позволява на твоят сайт да се отваря и да функционира перфектно на всякакъв вид устройства от таблети и смартфони до смарт телевизори. Използването на адаптивен дизайн ти позволява да подаваш различно съдържание в зависимост от устройството, от което е отворен уеб сайта. Този вид мобилен дизайн е силно препоръчителен точно заради това си качество, защото е доказано, че поведението на потребителите се променя в зависимост от устройството, което използват, за да сърфират онлайн.

Респонсив дизайн

Този вид дизайн позволява на уеб сайта ти да изглежда и функционира добре на всякакви устройства като се адаптира към размера на екрана, от който е отворен. В зависимост от размера на устройството, съдържанието, снимките и видеата в твоя уеб сайт ще променят големината си и ще се преподредят, за да изглеждат по най-добрия начин.

Отделен мобилен уеб сайт

Този вариант изисква да имаш два сайта като всеки един от тях е със специфично предназначение. Основният дизайн на уеб сайта се сервира на потребителите, използващи компютри с големи монитори, докато мобилният уеб сайт се отваря на тези, които използват мобилни устройства. Предимството на този вариант е, че можете да имате два видимо различаващи се, но близки един до друг, сайта, които отговарят на точните нужди на потребителите в зависимост от устройството, което използват. Недостатъкът е, че трябва да се поддържат два отделни сайта, което изисква повече време, усилия и ресурси.

Мобилният дизайн и SEO оптимизацията

SEO оптимизацията е пряко свързана с интернет търсачката Google. От април 2015 г. интернет гигантът започна да наказва сайтове, чийто дизайн не отговаря на изискванията на мобилните устройства. Самото наказание е премахване на потърпевшия уеб сайт от резултатите при търсене.

За бизнесите, които са базирани изцяло онлайн и продажбите им зависят от търсенето в Google, липсата на качествено изработен мобилен дизайн може да се отрази пагубно. Самата изработка на мобилен дизайн изисква специфични знания и умения, за да се отваря по правилния начин в зависимост от устройството. Екипът от опитни програмисти на Бултаг знае колко е важен мобилният дизайн за днешният интернет свят, затова ви предлага качествена разработка, която ще функционира добре на устройства с всякакви размери на екрана.

Поискай твоята индивидуална оферта за изработка на мобилен дизайн за сайта ти сега!

Бъди в крак с мобилните тенденции и увеличи продажбите си достигайки до всички потенциални клиенти.

Свържи се с нас